Project

Dockside Gardens staat voor exclusief wonen op wandelafstand van het centrum van Gent. In dit nieuwbouwproject zijn 63 lichtrijke wooneenheden en 5 handelsruimtes voorzien, afgewerkt met materialen van hoge kwaliteit, zoals eiken parket en natuursteen.

In de keuken van de appartementen is gekozen voor toestellen van betrouwbare merken. Dankzij de grote glaspartijen kan je optimaal genieten van de groene omgeving. Bovendien heeft elk appartement een ruim terras of tuin, zodat je in alle rust kan ontspannen met een boekje, een hapje of een drankje én een prachtig uitzicht op de dokken of het park.

Er zijn 52 parkeerplaatsen voorzien en staanplaats voor meer dan 200 fietsen.

Architectuur & Ontwerp

Architectuur en ontwerp van dit nieuwbouwproject werd verzorgd door BONTINCK.

De hoofdbestemming van het project is wonen. De architectuur is een mengvorm van metselwerk, beton, glas, hout of een gelijkwaardig materiaal. Het overgrote deel van de gevel wordt gerealiseerd in parament.

Terrasafscheidingen worden grotendeels gerealiseerd door beplanting. Zowel slaap- als leefruimtes worden geënt op de gaanderij en geven deze buitencirculatie een dynamische indruk.

  1. 0
  2. 1
  1. 0
  2. 1

Duurzaam karakter

Dockside Gardens is een eco-verkaveling omdat de site werd aangesloten op stadsverwarming en omdat regenwater gerecupereerd wordt. Verder is dit project zeer duurzaam gezien het opgelegde K- en E-peil ruim bereikt wordt en er gebruik gemaakt wordt van energiezuinige technieken.
img tyls